Tagged: spożywanie

Awokado – właściwości

Awokado, czyli kolejny superfoods. Zawiera wiele substancji odżywczych. To bogate źródło potasu. Dodatkowo zawiera kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6. Owoce awokado zawierają witaminę A, C i E. Awokado zawiera kwas foliowy. Awokado...

Dzika róża – właściwości

Dzika róża czyli źródło witaminy C. Owoc ten warto spożywać zwłaszcza jesienią i zimą. Polecany na wszelkiego rodzaju przeziębienia. Wzmacnia układ immunologiczny, łagodzi ból gardła, obniża poziom cholesterolu oraz działa przeciwzapalnie. Napary z dzikiej...

Granat – właściwości

Owoc granatu, czyli zdrowie i witalność. Zawiera on przeciwutleniacze. Jednak nie tylko. To słodki i soczysty owoc. Posiada on wiele właściwości leczniczych. Reguluje ciśnienie krwi oraz obniża cholesterol. Owoc granatu zawiera duże ilości witaminy...